Πρώτευσε «Ο Υπουργός»

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 09:12

Σκηνή από την ταινία «Ο Υπουργός» η οποία απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

A- A A+

Η ταινία «Ο Υπουργός» απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που έριξε την αυλαία του το βράδυ της Τετάρτης.

Η δημιουργία του Πιερ Σέλερ που έχει κερδίσει επίσης τρία βραβεία Σεζάρ, καθώς και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών το 2011, περιγράφει την ανθρώπινη πλευρά ενός Υπουργού και τον προσωπικό, ιδεαλιστικό του αγώνα σε μια χώρα, μια Ευρώπη, έναν κόσμο που προτιμά να βλέπει τους πολιτικούς με εχθρικό τρόπο.

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, με πρόεδρο τον Βασίλη Αλεξάκη, απένειμε, επίσης, ειδική μνεία στην ταινία «17 κορίτσια» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, ενώ το βραβείο κοινού κέρδισε η ταινία «Μία καλύτερη ζωή» του Σεντρίκ Καν. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους διανομείς των ταινιών στην Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη

Το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας της Θεσσαλονίκης, από σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 4 Απριλίου.

Προτεινόμενα για εσάς