Στ. Δήμας: Το ελληνικό πνεύμα παραμένει ζωντανό

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 13:36

«Η επίθεση κατά της Ελλάδας ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, γιατί η έννοια και το περιεχόμενο του ελληνικού πολιτισμού αγγίζει τις ψυχές όλων των ανθρώπων», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Η επίθεση κατά της Ελλάδας ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, γιατί η έννοια και το περιεχόμενο του ελληνικού πολιτισμού αγγίζει τις ψυχές όλων των ανθρώπων», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, σε χαιρετισμό του στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν ο «σύγχρονος φιλελληνισμός», δηλαδή το παγκόσμιο κίνημα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, που αναπτύχθηκε την τελευταία διετία, με πρόσφατο κεντρικό του σύνθημα «Είμαστε όλοι Ελληνες».

«Το ελληνικό πνεύμα παραμένει ζωντανό και συνεχίζει να συνεγείρει τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Δήμας, για τον οποίον η οικουμενικότητα του Ελληνισμού επαληθεύει το «Είμαστε όλοι Ελληνες». Τόνισε, επίσης, ότι ο αλληλοσεβασμός, η φιλία, η εμπιστοσύνη πρέπει να διέπουν τις διεθνείς σχέσεις, γιατί η δυσφήμηση και τα στερεότυπα οδηγούν σε λαϊκισμό.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι χώρα με περηφάνεια, είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και τόνισε πως «θα βρεθούμε εκεί που πρέπει και αξίζει να βρεθεί ο λαός μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή