Αλ. Τσίπρας: Συνεταιρίζονται για να αποτελειώσουν τη χώρα

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 15:24
UPD:17:03

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «αφού έριξαν τη χώρα στα βράχια, συνεταιρίζονται για να την αποτελειώσουν».

A- A A+

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «αφού έριξαν τη χώρα στα βράχια, συνεταιρίζονται για να την αποτελειώσουν». Παρατήρησε ακόμη ότι «έχουν συνυπογράψει συμφωνητικό εκποίησης της χώρας και κοινωνικής διάλυσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και κινήσεις από τον χώρο της αριστεράς και της οικολογίας, διακήρυξαν σήμερα τη βούλησή τους να πορευθούν ενωμένοι στις εκλογές και μετά από αυτές, συγκροτώντας τον «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο».

Α. Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συνεταιρίζονται για να αποτελειώσουν τη χώρα

Α. Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συνεταιρίζονται για να αποτελειώσουν τη χώρα

Από σήμερα, συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ενωτική Κίνηση, οι Νέοι Αγωνιστές, η Κοινωνική Αριστερά και η ΕΔΗΚ. Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα συνεργάζεται ήδη εδώ και περίπου έξι μήνες.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Ενωτική Κίνηση και η κ. Σακοράφα, σε σύντομες τοποθετήσεις τους, εξήραν την προσπάθεια για μια ενωτική πορεία των δυνάμεων που αντιπαλεύουν το μνημόνιο, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αισιοδοξία τους για το μέλλον αυτής της συνεργασίας.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του είπε ότι «δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος της ενότητας και εργαζόμαστε για αυτόν σήμερα, στις εκλογές και μετά από αυτές, για να συγκροτήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, για να αλλάξει πορεία η χώρα, για να γίνει ο λαός ξανά κυρίαρχος». Τόνισε μάλιστα πως «είμαστε αποφασισμένοι να μην διεκδικήσουμε ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά ψήφο εξουσίας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Δημοκρατική Αριστερά ή την Κοινωνίκή Συμφωνία, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα προτάσσει τις προγραμματικές συγκλίσεις, σημειώνοντας ότι «δεν βλέπουμε από την ίδια σκοπιά τα πράγματα».

Ειδικότερα για τη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν είναι μόνο ότι μετατρέπεται σε ενοχικό ΠΑΣΟΚ με την επιδρομή βουλευτών, η διαφορά μας είναι ότι στις προτάσεις μας, μάς απαντούν "εμείς θα εφαρμόσουμε τη δανειακή σύβαση γιατί είναι ο νόμος και αυτό δεν αλλάζει". Όποιος πιστεύει ότι η μοίρα μας δεν αλλάζει, νομίζουμε ότι διαπράττει μεγάλο λάθος και τους καλούμε να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή