Α. Σαμαράς: Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 16:05
UPD:20:35

Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς ως προτεραιότητα της ΝΔ, μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματός του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

A- A A+

Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς ως προτεραιότητα της ΝΔ, μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματός του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για στρουθοκαμηλισμό, καθώς -όπως είπε- «η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε».

«Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε», υπογράμμισε και προανήγγειλε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που υποστήριξε ότι «μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες».

«Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας έξω από τις πόλεις, μακριά από τις γειτονιές που στοιβάζονται σήμερα» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι πρόθεσή της ΝΔ, σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας, είναι να οδηγηθούν σε παλιά στρατόπεδα. Έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει τις τοπικές κοινωνίες που θα υποδεχθούν τους μετανάστες, ότι θα υπάρξουν απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες τους. «Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δώσει σοβαρή πληροφόρηση στις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι η χώρα πρέπει να κάνει ενέργειες πριν πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαπραγματευτεί μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία μία πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος που να σταματάει τη ροή των μεταναστών και εν συνεχεία να προωθεί τον επαναπατρισμό τους. «Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι», πρόσθεσε.

Οι πρωτοβουλίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη (σήμερα έγινε και επιχείρηση - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2157887 ) και οι εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης συμπίπτουν, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όχι τυχαία με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

«Η λύση είναι μία: Απέλαση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και χαρακτήρισε ντροπή να έχουμε σε κάθε εκλογές επιχειρήσεις «σκούπα» για λαθρομετανάστες, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, και μετά πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε εκ νέου την «απαλλαγή της χώρας από το βάρος των λαθρομεταναστών» και εκτίμησε πως «όσο και να παίζουν, την επόμενη μέρα των εκλογών, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων θα επιβάλλει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από όλη την Ελλάδα».

Προεκλογικό πυροτέχνημα χαρακτήρισε τις εξαγγελίες για τους μετανάστες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Το ζήτημα αυτό», πρόσθεσε, «που είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, πρέπει να λυθεί με διαφορετικές πολιτικές και πρώτα απ' όλα πρέπει να καταγγελθεί το "Δουβλίνο 2", ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν στις ευρωπαϊκές χώρες, να έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Για «παιχνίδι εντυπώσεων» γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική, «με ψηφοθηρικά κριτήρια», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας, πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, με συμφωνίες επαναπροώθησης των παράνομων και αποτροπής της εισδοχής νέων λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας», παρατήρησε ο κ. Ζαφειριάδης.

Όλα αυτά, πρόσθεσε, «δεν μπορούν να εξαρτώνται ούτε από τις προεκλογικές ανάγκες ούτε και από τις εμμονές των κομμάτων».

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα πακέτο μέτρων, που μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα μόνο αν εφαρμοστούν στο σύνολο τους. «Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, βεβαίως, με δηλώσεις που καλλιεργούν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών και να φροντίσει για τη δημιουργία χώρων στέγασης πλησίον των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, με σκοπό το γρήγορο έλεγχο της κάθε περίπτωσης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή της επαναπροώθησής τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή