Συζήτηση για τη βία στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 20:22

Ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης (δεξιά), και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

A- A A+

Εκεί, όπου ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, αλλά και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής συμφώνησαν ότι η βία εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων δεν είναι δυνατό να εξαλειφθεί μόνο από τους νόμους της Πολιτείας, ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι εάν είχε αναβληθεί το ντέρμπι το κλίμα που θα είχε δημιουργηθεί θα ήταν πολύ χειρότερο. Με την άποψη αυτή δεν συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης και του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Ανατολάκης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο αγώνας δεν έπρεπε να γίνει.

«Πρέπει να υπάρχει αποτελεσματική εξουσία, που να προλαβαίνει και να καταστέλλει την παραβατικότητα, ενώ όσο η κοινωνία μας οδηγεί τον άνθρωπο στην απομόνωση, τα φαινόμενα βίας δεν θα εκλείψουν», τόνισε ο κ. Νικητιάδης, ενώ ο κ. Μπιτσαξής επισήμανε πως «…η βία έχει φθίνουσα τάση», ενώ θεωρεί υπεύθυνες της ΠΑΕ σε μεγάλο βαθμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η βία εκπορεύεται από τις ίδιες τις ΠΑΕ». Δεν ξέχασε τους οπαδούς χαρακτηρίζοντας «μικρή Καμόρα» ορισμένους συνδέσμους, ενώ αναφερόμενος στο πειθαρχικό δίκαιο τόνισε, ότι είναι «…το πιο αυστηρό στην Ευρώπη».

Για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, πάντως, ο κ. Μπιτσαξής είπε μεταξύ άλλων πως «…οι κουκουλοφόροι δεν ελέγχθηκαν από την αστυνομία».

«Προκαθορισμένο έγκλημα» χαρακτήρισε τα επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο ο υπεύθυνος τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, ενώ υπογράμμισε πως «…δεν φταίει ο νόμος, αλλά η μη εφαρμογή του».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, αναρωτήθηκε «…γιατί δόθηκε άδεια να διεξαχθεί το ντέρμπι», καθώς επίσης και «πως μπήκαν όλοι αυτοί στο ΟΑΚΑ; Πως μπήκαν τα πολεμοφόδια; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;»

Τέλος, ο Γιώργος Ανατολάκης, υπεύθυνος αθλητικού τομέα του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι «το ντέρμπι έπρεπε να είχε αναβληθεί», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι «…από τα 26 άτομα που συνελήφθησαν μόνο 2 φυλακίστηκαν. Πάλι καλά που δεν είχαμε θύματα με τέτοια επεισόδια».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, επισήμανε, ότι η βία στα γήπεδα οξύνεται λόγω φτώχειας, ανεργίας και το αίσθημα αδικίας που καλλιεργούν κάποιοι, ενώ συμπλήρωσε πως η αθλητική δικαιοσύνη δεν είναι πάντα δίκαιη με όλες τις ομάδες, με αφορμή αποφάσεις για τον Ηρακλή. Την ίδια άποψη για την αθλητική δικαιοσύνη εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Λιάνης, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει βία στην Ελλάδα, επειδή δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις