Europa League: Εντυπωσιακή η Μπιλμπάο και με Σάλκε

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 00:25
UPD:01:04

A- A A+

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέδειξε ότι η πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa League, εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν διόλου τυχαία. Από τον πρώτο αγώνα της φάσης των «8» της διοργάνωσης, οι Βάσκοι ουσιαστικά εξασφάλισαν το εισιτήριο για την τετράδα, μετά το επιβλητικό 4-2 στο Γκελζενκίρχεν επί της Σάλκε. Στα άλλα τρία ματς, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 και όλα είναι ανοικτά στις ρεβάνς που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Με τον Γιορέντε να πετυχαίνει δύο τέρματα η Αθλέτικ πέρασε…σαν σίφουνας από την έδρα της Σάλκε. Ντε Μάρκος και Μουνιαΐν πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο του ματς, ενώ για τους γηπεδούχους και τα δύο γκολ σημείωσε ο Ραούλ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν και πάλι βασικός σε όλο το 90λεπτο για τους γηπεδούχους.

Το γκολ του Σάλβιο στην εκπνοή του ματς και αυτό του Ξαβιέρ με πέναλτι «σημάδεψαν» τις αναμετρήσεις, Ατλέτικο Μαδρίτης-Ανόβερο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μέταλιστ.

Ισπανοί και Πορτογάλοι επικράτησαν με το ίδιο σκορ, 2-1, με τους φιλοξενούμενους να ελπίζουν βάσιμα στην πρόκριση λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Ο Φαλκάο είχε ανοίξει από νωρίς το σκορ για τους Μαδριλένους, ενώ ισοφάρισε πριν τη λήξη του ματς ο Ντιουφ για τους Γερμανούς.

Στη Λισαβόνα οι Ισμαϊλοφ και Ινσούα έδωσαν…σκορ πρόκρισης στη Σπόρτινγκ για 91 λεπτά, αλλά το πέναλτι του Ξαβιέρ αφήνει τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς στο Χάρκοβο.

Μικρό προβάδισμα πήρε και η Αλκμααρ στην Ολλανδία με το 2-1 επί της Βαλένθια, εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Χόλμαν έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μεχμέτ Τοπάλ ισοφάρισε για τις «νυχτερίδες» στο ξεκίνημα του δεύτερου και ο Μάρτενς χάρισε τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους στο 79΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις