Μπροστά από την κάμερα επιστρέφει ο Γούντι Αλεν

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 14:07

Ο Γούντι Άλεν δίνει τις οδηγίες του στην -ντυμένη στα κόκκινα- Πενέλοπε Κρουζ, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

A- A A+

Με την ταινία «To Rome with Love» (Στην Ρώμη με Αγάπη) επιστρέφει μπροστά από την κάμερα - μετά από το «Scoop» του 2006 - ο 76άχρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός, Γούντι Αλεν.

«Bob Decameron» ήταν η αρχική ονομασία της ταινίας η οποία στη συνέχεια έγινε «Nero Fiddled». Εν τω μεταξύ μεσολάβησε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του Γούντι Αλεν, το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», με τίτλο το όνομα της πόλης στην οποία διαδραματιζόταν -όπως και το «Βίκι Κριστίνα Μπαρτσελόνα».

Η υπόθεση του έργου ακολουθεί μια σειρά από χαρακτήρες στην Ιταλία, κάποιοι από τους οποίους είναι Αμερικάνοι και κάποιοι Ιταλοί, κάποιοι είναι επισκέπτες και κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι. Όλοι ζουν μια μικρή η μεγαλύτερη ρομαντική περιπέτεια με φόντο τη Ρώμη.

Εκτός από τον ίδιο τον Αλεν που επιστρέφει σαν ηθοποιός, στο φιλμ πρωταγωνιστούν ακόμη οι Αλεκ Μπάλντουιν, Ρομπέρτο Μπενίνι, Πενέλοπε Κρουζ, Τζούντι Ντέιβις, Αιζενμπεργκ, Γκρέτα Γκέργουικ, Έλεν Πέιτζ, Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Ορνέλα Μούτι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Φλάβιο Παρέντι.

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι –σε σκηνή του «To Rome with Love»- τρέχει στη Βία Βένετο της Ρώμης, ακολουθούμενος από ορδές παπαράτσι.

Η νέα δημιουργία του Γούντι Άλεν - του οποίου ο μεγάλος όγκος των έργων και το εγκεφαλικό εκφραστικό ύφος τον κατέστησαν έναν από τους πιο διάσημους και δημιουργικούς παραγωγούς ταινιών της σύγχρονης εποχή- προβλέπεται να αρχίσει να προβάλλεται στα μέσα Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς