Euroleague: Στο Final Four ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 23:49
UPD:31/03/2012 00:10

Την πρόκρισή του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πανηγυρίζει από την Παρασκευή το βράδυ ο Ολυμπιακός.

A- A A+

Με ηγέτες τους Κάιλ Χάινς και Βασίλη Σπανούλη, που πέτυχαν από 19 πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 76-69 της Σιένα στο ΣΕΦ, έκαναν το 3-1 και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στις 11-13 Μαΐου στη γειτονική χώρα.

Η Μπαρτσελόνα θα είναι η αντίπαλος των Πειραιωτών στον ημιτελικό της 11ης Μαΐου. Η ομάδα που το 1997 είχαν νικήσει στον τελικό της Ρώμης και πανηγύρισαν το πρώτο και μοναδικό τίτλο στην ιστορία τους. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά άλλες δύο φορές έκτοτε, με τους Καταλανούς να επικρατούν ισάριθμες. Την πρώτη στο «μικρό τελικό» του φάιναλ φορ του Βερολίνου το 2009 και τη δεύτερη ένα χρόνο μετά στον τελικό του Παρισιού, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν το τρόπαιο (86-68).

Το τέλος του ματς βρήκε τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» ν αποθεώνουν τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και τους παίκτες και να τους ζητούν να φέρουν το κύπελλο της Ευρωλίγκας στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός έδειξε και στο χθεσινό ματς ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Παρά την απουσία του Τζόι Ντόρσεϊ λόγω τραυματισμού και το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι και τις αρχές της τελευταίας περιόδου, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να «γυρίσει» το ματς και να προκριθεί δίκαια στο φάιναλ φορ.

Ηγέτες των Πειραιωτών στην αναμέτρηση με τη Σιένα ήταν οι Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Χάινς με 19 πόντους έκαστος.

Ζήσης και Αντερσεν από 15 πόντους έκαστος ήταν αυτοί που πήγαν να κάνουν τη ζημιά στον Ολυμπιακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις