Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2002 07:01
A- A A+

Αστατο καιρό προβλέπει για σήμερα Δευτέρα στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κατά περιόδους νεφελώδη, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στα υπόλοιπα νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους, μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς και στα νησιά από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, προβλέπεται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη για σήμερα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς και από αργά το απόγευμα βόρειοι, μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή