Στην Επίτροπο Μάλμστρομ ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Μεταναστευτικό
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 08:10
UPD:11:11

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, αναμένεται να ενημερώσει την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων.

A- A A+

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, συναντάται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε αναζήτηση συνδρομής για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ενημερώσει την Επίτροπο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων. Επιπλέον θα ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ανακοινώθηκε ότι προχωρούν άμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλο το μεταναστευτικό πληθυσμό, ενώ θα σφραγίζονται τα σπίτια όπου διαμένουν παράνομα και μαζικά μετανάστες και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν ποινικές ευθύνες. Επιπρόσθετα, με νέα Υγειονομική Διάταξη, αναγκαία προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας θα είναι εφεξής το πιστοποιητικό υγείας.

Δηλώσεις Μ. Χρυσοχοΐδη - Α. Λοβέρδου

Δηλώσεις Μ. Χρυσοχοΐδη - Α. Λοβέρδου.

Εντός του μήνα εξάλλου αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών. Σήμερα εν τω μεταξύ κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τη δημιουργία των κέντρων.

Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών, ενώ ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της Frontex, Μίκαλ Πάρζιζεκ, και προανήγγειλε τη νέα επιχείρηση της Υπηρεσίας για το 2012.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή