WRC: Αποκλείστηκε ο Χίρβονεν

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 13:13
UPD:14:16

A- A A+

Ο Μίκο Χίρβονεν δεν πρόλαβε να χαρεί την πρώτη του νίκη με τη Citroen ο Μίκο Χίρβονεν και τελικά ακυρώθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Το DS3 του Φινλανδού οδηγού βρέθηκε ότι είχε παραβιάσει τους τεχνικούς κανονισμούς σχετικά με τον συμπλέκτη αλλά και την τουρμπίνα.

Ετσι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν τον αποκλεισμό του από τον αγώνα. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι χάνει τόσο τους βαθμούς της πρώτης θέσης όσο και την κορυφή στην κατάταξη των οδηγών, πέφτοντας πλέον τέταρτος (με 50 βαθμούς). Κατά συνέπεια ο Σεμπάστιαν Λόεμπ διατηρεί την πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε στον συγκεκριμένο αγώνα.

Αυτό σημαίνει ότι η νίκη πηγαίνει στον Μαντς Οστμπεργκ με το Ford Fiesta της Adapta. Αυτή είναι η παρθενική νίκη για τον Νορβηγό οδηγό που ανεβαίνει τρίτος στην γενική κατάταξη. Ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση, την καλύτερη μέχρι στιγμής στην καριέρα του, ανεβαίνει ο Εβγκένι Νόβικοφ ενώ τους πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης παίρνει ο Πέτερ Σολμπεργκ, ο οποίος πλέον κυνηγάει στη βαθμολογία των Σεμπάστιαν Λόεμπ, έχοντας διαφορά μόλις τέσσερις βαθμούς (66 έναντι 62).

Σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού του Χίρβονεν, η Citroen ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση, αφού θεωρεί ότι τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο DS3 του Φινλανδού δεν προσέφεραν κάπιο πλεονέκτημα στην απόδοση του αυτοκινήτου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις