Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 15:11
UPD:15:38

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Στην ατζέντα ενεργειακά και Κυπριακό.

A- A A+

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

Στην πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παπαδήμος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του τόπου. Στην ατζέντα των συνομιλιών, ενεργειακά και Κυπριακό.

Το Κυπριακό συζητήθηκε και κατά τις επαφές που είχε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με την τουρκική ηγεσία την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνάντησης των «Φίλων της Συρίας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η τουρκική πλευρά διεμήνυσε στην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ πως αν μέχρι την 1η Ιουλίου δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από τα δύο χωριστά κράτη. Σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα, η κ. Κλίντον δήλωσε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ και θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τις πλευρές. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, τέλος, να επανεξετάσουν το θέμα κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Σικάγο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή