Βολές πρυτάνεων για κυβερνητικές παλινωδίες

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 22:13
UPD:22:21

Οι πρυτάνεις διεμήνυσαν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξουν προβλήματα ακόμη και για την ασφάλεια των φοιτητών, αφού δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τα ασανσέρ των πανεπιστημιακών κτιρίων.

A- A A+

Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες, πολύ πιθανόν την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να καθορίσουν οι πανεπιστημιακοί τη στάση τους για τα οικονομικά προβλήματα των Ιδρυμάτων.

Οι πρυτάνεις που συνεδρίασαν απόψε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο διαπίστωσαν ότι οι πιστώσεις δεν επαρκούν ούτε για τους τρέχοντες λογαριασμούς ενώ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παλινωδεί όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.

Μάλιστα, τόνισαν ότι με την καταβολή στα Ιδρύματα του 25% της χρηματοδότησης, δηλαδή την καταβολή των δόσεων των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου Μαρτίου, δε λύνεται το πρόβλημα, καθώς όπως επισημαίνουν θα εξοφλήσουν υποχρεώσεις που έχουν ήδη συσσωρευτεί.

Οι πρυτάνεις διεμήνυσαν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξουν προβλήματα ακόμη και για την ασφάλεια των φοιτητών, αφού δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τα ασανσέρ των πανεπιστημιακών κτιρίων. Προειδοποίησαν ακόμα ότι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, ανάγκες σίτισης και στέγασης των φοιτητών βρίσκονται «στον αέρα» αν δεν δοθεί άμεσα επιχορήγηση.

Παράλληλα, το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων καταγγέλλει την απόρριψη της πρότασης Μπαμπινιώτη για κατάθεση τροπολογίας, με την οποία θα αποδεσμευόταν η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την υλοποίηση του νόμου, με μια σκληρή απάντηση: «Τα οργανωμένα συμφέροντα που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση συνεχίζουν να βάλλουν κατά των Πανεπιστημίων με τους αυτόκλητους και εν υπηρεσία κονδυλοφόρους τους. Τους απαντάμε: Μακάρι να στεκόταν και το κράτος όρθιο, όπως στέκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια μέχρι σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή