Ρεπουμπλικάνοι: Τρεις ακόμη νίκες για τον Ρόμνεϊ

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 06:01
UPD:08:56

A- A A+

Πιο κοντά στο χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Μιτ Ρόμνεϊ μετά τις τρεις νέες νίκες που κατέγραψε στις προκριματικές εκλογές σε Μέριλαντ, Ουισκόνσιν και Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Μέριλαντ, ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει ποσοστό 47% και ο βασικός αντίπαλος του Ρικ Σαντόρουμ 30%, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Στην Ουάσιγκτον, το ποσοστό του Ρόμνεϊ ανήλθε στο 68%, ενώ στο Ουισκόνσιν, η νίκη του Ρόμνεϊ ήταν πιο δύσκολη: κέρδισε το 43% των ψήφων έναντι 38% του Σαντόρουμ.

Ο Ρόμνεϊ κερδίζει συνολικά και από τις τρεις αναμετρήσεις 98 εκλέκτορες.

Για να κερδίσει το χρίσμα και να αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο Ρόμνεϊ πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.144 εκλέκτορες για το συνέδριο του κόμματος στην Τάμπα της Φλόριντα.

Πριν από τις προκριματικές εκλογές σε Μέριλαντ, Ουισκόνσιν και Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το RealClearPolitics, ο Ρόμνεϊ είχε συγκεντρώσει 566 εκλέκτορες, έναντι 263 του Σαντόρουμ, 140 του Γκίνγκριτς και 67 του Ρον Πολ. Με τις τρεις αυτές νίκες ο Ρόμνεϊ ξεπερνά το συμβολικό όριο του 50% των εκλεκτόρων που απαιτούνται.

Εν τω μεταξύ, επικρίσεις κατά των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του διατύπωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας τους ότι θέλουν να επιβάλουν το «νόμο της ζούγκλας» μέσω μιας οικονομικής πολιτικής που θα ευνοούσε τους πιο πλούσιους, σε βάρος της μεσαίας τάξης.

«Υπό το πρόσχημα ότι θέλουν να μειώσουν το έλλειμμα, επιδιώκουν να επιβάλουν μια ριζική μεταμόρφωση της χώρας μας. Πρόκειται, ούτε λίγο ούτε πολύ, για κοινωνικό δαρβινισμό», ανέφερε ο Ομπάμα, σύμφωνα με αποσπάσματα ομιλίας του που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή