«Φρένο» στα περί αναβολής των εκλογών

Την επόμενη εβδομάδα η ακριβής ημερομηνία
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 12:07
UPD:16:45

«Φρένο» στα περί αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

A- A A+

Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα, το νομοθετικό έργο θα ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα και θα προχωρήσουμε κανονικά», δήλωσε στη ΝΕΤ και πρόσθεσε ότι «ισχύουν τα Σαββατοκύριακα που έχουμε πει».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτησή του και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην οποία επανέλαβε ότι ο ακριβής χρόνος των εκλογών θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείς τι εμποδίζει την κυβέρνηση να πει την ημερομηνία των εκλογών από τώρα, για να πάψουν και οι φήμες περί αναβολής τους, ο κ. Καψής επανέλαβε, για ακόμη μία φορά, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί στη Βουλή το νομοθετικό έργο, να περάσουν κάποια νομοσχέδια και υποχρεώσεις. «Μόλις ολοκληρωθεί θα ανακοινωθεί», συμπλήρωσε και στο σημείο αυτό έκανε αναφορά και στο θέμα των τροπολογιών.

Απόφαση του Πρωθυπουργού, διεμήνυσε, είναι καμία άσχετη τροπολογία να μη γίνεται αποδεκτή από τους υπουργούς και όλες οι άλλες τροπολογίες να είναι σε γνώση του Πρωθυπουργικού Γραφείου, όπου θα συζητείται αν κάποιες απ αυτές προχωρήσουν, γιατί κάποιες ενδεχομένως να μην υπάρχει λόγος να μη γίνουν.

Ακόμη και όταν είναι δίκαιες και δικαιολογημένες, ξεκαθάρισε, οι τροπολογίες δεν μπορούν να περνούν με τέτοιες διαδικασίες χωρίς να υπάρχει κανονικός κοινοβουλευτικός έλεγχος και συζήτηση γι αυτά τα ζητήματα, σημειώνοντας παράλληλα πως οι βουλευτές έχουν κάθε δικαίωμα να υποβάλλουν τροπολογίες και αυτό δε μπορεί να το απαγορεύσει η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές, το ΚΚΕ καλεί το λαό να «απορρίψει τα τρομοκρατικά διλήμματα και τη συμπαιγνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον εμπαιγμό των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων τα οποία υπόσχονται εύκολη λύση χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Κάποιοι να καταλάβουν ότι Δημοκρατία δεν είναι η σύνθεση των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν την Ελλάδα, που δεν έχουν και την πλειοψηφία τώρα πλέον», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει «σύμφωνα με τις νοητικές του διαδρομές και όχι βάσει του θυμικού, το οποίο είναι και κακός αγωγός». «Εάν ψηφίσει ελεύθερα και αβίαστα, ξέρει τι πρέπει να κάνει: Να βάλει δυναμικά μέσα στο Κοινοβούλιο τα κόμματα εκείνα που έδειξαν δύναμη, ψυχή, σωφροσύνη και στιβαρότητα. Και θα το κάνει», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά ζήτησε τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και να μην υπάρξουν διακρίσεις μεταξύ «μεγάλων» και «μικρών», που, άλλωστε, όπως επισημαίνει, σήμερα δεν υφίστανται.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκτίμησε πως η απουσία αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις εκλογές θα αναγκάσει τις πολιτικές δυνάμεις να αναζητήσουν συνεργασίες και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, προειδοποίησε ότι «πληρώνοντας ως τίμημα την έλλειψη κουλτούρας συνεργασιών, θα πάμε σε αλλεπάλληλες εκλογές».

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για κάλπες τον Φθινόπωρο, δεν συμφωνούν τα κόμματα», δήλωσε με τη σειρά της στο Radio 9 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επικίνδυνη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών Σωτήρης Στανωτάς, κάθε σκέψη αναβολής των εκλογών.

«Όσοι απεργάζονται ή καλλιεργούν κλίμα αναβολής των εκλογών παίζουν με την φωτιά και τη Δημοκρατία. Κάθε σκέψη ή πρόθεση αναβολής των εκλογών είναι επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα και τον λαό», παρατήρησε για να επαναλάβει ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή