Αλ. Τσίπρας: Δεν είναι εναντίον της Ευρώπης όσοι διαφωνούν με το μνημόνιο

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 16:00
UPD:16:08

Όσο διαφωνούν με το μνημόνιο δεν είναι εναντίον της Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επικεφαλής εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

A- A A+

Όσο διαφωνούν με το μνημόνιο δεν είναι εναντίον της Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Εθνικό Γραμματέα του Κ.Κ. Γαλλίας και πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Π.Λοράν, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκ.Γκίζι και τον Εθνικό Συντονιστή του Αριστερού Μπλόκ της Πορτογαλίας Φρ. Λούσα.

«Καλώς ήλθατε με τους φίλους σας», είπε ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε λέγοντας: «Ήρθαμε με την ελπίδα ότι όσοι διαφωνούν με το μνημόνιο δεν είναι εναντίον της Ευρώπης, υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις ενώπιον της κ. Μέρκελ».

Α. Τσίπρας: Στη Γερμανία δεν υπάρχει μόνο η Μέρκελ

Α. Τσίπρας: Στη Γερμανία δεν υπάρχει μόνο η Μέρκελ.

Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Γκ.Γκίζι, είπε ότι μεταφέρει τους χαιρετισμούς από τη μητρόπολη της Αριστεράς, το Βερολίνο, με τον κ. Παπούλια να σχολιάζει πως «έχει ιστορία από τον καιρό της Ρόζας Λούξεμπουργκ».

Συστήνοντας, μάλιστα, ένα μέλος της αντιπροσωπείας που είχε το πόδι του στο γύψο, ο κ. Γκίζι είπε στον κ. Παπούλια ότι «και η Γερμανία βρίσκεται στο γύψο».

Όπως εξάλλου σημείωσε, για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα το 1991-92, όταν και συναντήθηκε με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κων. Καραμανλή, και τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Είδα ότι μετά κυβέρνησαν οι συγγενείς τους», σχολίασε για του απαντήσει ο κ. Παπούλιας ότι «τώρα αυτό διακόπηκε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή