Συρία: «Συμφωνία» για επέκταση των δραστηριοτήτων του Ερυθρού Σταυρού

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 16:00

Η Συρία συμφώνησε να επιτρέψει στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα και να ζητεί την προσωρινή κατάπαυση των εχθροπραξιών όταν χρειάζεται να απομακρύνει τραυματίες από μια περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Γιάκομπ Κέλενμπεργκερ σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στη Δαμασκό.

A- A A+

Η Συρία συμφώνησε να επιτρέψει στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα και να ζητεί την προσωρινή κατάπαυση των εχθροπραξιών όταν χρειάζεται να απομακρύνει τραυματίες από μια περιοχή, ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε γρήγορα το ανθρώπινο δυναμικό μας και την επιμελητειακές μας ικανότητες στη Συρία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Γιάκομπ Κέλενμπεργκερ σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μετά το πέρας της επίσκεψής του στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με Σύρους υπουργούς.

Στελέχη της ΔΕΕΣ αναμένεται να επαναλάβουν τις επισκέψεις τους σε κέντρα κράτησης, οι οποίες είχαν σταματήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί μια επίσκεψη στην κεντρική φυλακή στο Χαλέπι, προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι Σύροι αξιωματούχοι και ο Κέλενμπεργκερ κατέληξαν επίσης σε συμφωνία σε ό,τι αφορά διαδικασία, σύμφωνα με την οποία η οργάνωση θα μπορεί να ζητεί προσωρινή κατάπαυση των εχθροπραξιών σε μια περιοχή για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να απομακρύνει τους τραυματίες και να διανέμει εφόδια, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Χισάμ Χάσαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή