Κοινοτική ενίσχυση 73 εκ. ευρώ σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2002 19:27
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Η οικονομική ενίσχυση, ύψους 73 εκατ. ευρώ, θα χορηγηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg III A και στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του προγράμματος CARDS.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσελκύσει επιπλέον επενδύσεις ύψους 24,3 εκατ. ευρώ από το δημόσιο τομέα και έξι εκατ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο την αυξημένη διασυνοριακή συνεργασία και αειφόρο ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Οι προτεραιότητες του προγράμματος ειναι οι εξής:

- Υποδομή διασυνοριακής διέλευσης. Ο τομέας αυτός περιλαμβάνει τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων διαμεθοριακής διέλευσης, τελωνειακών εγκαταστάσεων και μεθοριακού ελέγχου καθώς και εγκαταστάσεων ασφαλείας. Η κοινοτική συμβολή ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.

- Οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση. Οι βασικές ενέργειες περιλαμβάνουν την ενθάρρυνση συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, την προώθηση των πολιτισμικών και τουριστικών πόρων και νέων ευκαιριών απασχόλησης. Η κοινοτική συμβολή ανέρχεται σε 11,5 εκατ. ευρώ.

- Ποιότητα ζωής, περιβάλλον και πολιτισμός. Η προτεραιότητα αυτή εστιάζεται σε μέτρα για την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Η κοινοτική συμβολή ανέρχεται σε 17,4 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή