Συνέχεια στη κόντρα ΣΕΓΑΣ - ΓΓΑ

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 19:51

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

A- A A+

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή των αγνωστικών δραστηριοτήτων του, λόγω των περικοπών, που δεν επιτρέπουν στην ομοσπονδία να πληρώσει τους αθλητές και τους προπονητές τους, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις, όπου προετοιμάζονται οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δημοσίευμα των Financial Times σημείωνε, ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενη η ελληνική αποστολή του στίβου να μην καταφέρει να ταξιδέψει στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς τον Αύγουστο. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διέψευσε την είδηση της, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για παραπληροφόρηση του διεθνή Τύπου από το ΣΕΓΑΣ.

«Παρακολουθώ τον ΣΕΓΑΣ να παραπληροφορεί τον Διεθνή Τύπο, με την πλαστή είδηση, ότι δεν θα πάει η ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι άψογη. Σχεδόν 100 αθλητές, θα αποτελέσουν την ελληνική ολυμπιακή ομάδα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Την δική του απάντηση σε συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα του στίβου στην Ελλάδα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος αποκάλυψε επίσης, ότι είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο για το θέμα.

«Εάν δεν υπάρξει λύση, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ακόμη και με μη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, ωστόσο το τελευταίο πράγμα που θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι να διακόψουμε την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εκτός πια αν τα πράγματα εξελιχθούν τόσο άσχημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σεβαστής.

Ακόμα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΓΓΑ και του Πάνου Μπιτσαξή. «Όπως εμφανίστηκαν από τα στοιχεία της ΓΓΑ, όταν κόπηκαν τα αναδρομικά διαπιστώσαμε πως δεν είχαν γίνει αναλογικά οι περικοπές. Υπάρχουν ομοσπονδίες που δεν έχουν υποστεί την ελάχιστη μείωση», σημείωσε, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ δεν πάρθηκε για να πιέσουμε ή να εκβιάσουμε, είναι το αδιέξοδο που δεν μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο. Στις πληρωμές των αθλητών δεν έχουμε κενό και αυτό χάρη στα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Βλέπουμε ότι υπάρχει επιλεκτική και αδιαφανής πολιτική από την ΓΓΑ, που δεν υπακούει στο δίκαιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις