Euroleague: Στο Final Four της Πόλης και ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 00:00
UPD:15:18

A- A A+

Οι «πράσινοι» έγιναν η δεύτερη ελληνική ομάδα, που προκρίνεται στην τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς την προηγούμενη βδομάδα το εισιτήριο για το Final Four είχε πάρει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο 11ο Final Four της ιστορίας του και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο από τη Βαρκελώνη, προσθέτοντας το έβδομο αστέρι στη φανέλα του.

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δημιούργησε διαφορές που ξεπέρασαν τους 10 πόντους (46-34 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, 62-50 λίγο πριν το τέλος της τρίτης και 58-70 στα μισά της τέταρτης), αλλά στο τέλος πήγε να γκρεμίσει, ότι έχτισε...

Ο Αλεκς Μάριτς με κάρφωμα μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη έκανε το 79-72 περίπου 2' πριν το τέλος και ο Παναθηναϊκός έδειξε να καθαρίζει το ματς. Η ομάδα του Τελ Αβίβ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με τους Σμιθ και Λάγκφορντ να πετυχαίνουν επτά συνεχόμενους πόντους η Μακάμπι έμεινε ζωντανή και έβαλε το «τριφύλλι» στην ...περιπέτεια των βολών.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ευστοχώντας στις πέντε από τις έξι που σούταρε. Στην τελευταία, που εκτέλεσε όμως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αστόχησε. Παρόλα αυτά, στα εναπομείναντα 5'' οι Ισραηλινοί -που επίσης ήταν εύστοχοι στις βολές τους- δεν κατάφεραν να οργανώσουν επίθεση και η κόρνα της λήξης βρήκε παίκτες και τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» να πανηγυρίζουν ένα κουβάρι την πρόκριση μπροστά στο κατάμεστο με 25.000 φίλους τους ΟΑΚΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις