Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 14 Μαΐου 2002 07:01
UPD:10:15
A- A A+

Τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες τις πρωϊνές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική για σήμερα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή