Με αντίποινα απειλεί η Βόρεια Κορέα

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 10:22

Με αντίποινα εναντίον οποιασδήποτε χώρας καταρρίψει τον πύραυλο που σχεδιάζει να εκτοξεύσει αυτό το μήνα προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «πολεμική ενέργεια», την ώρα που η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έχουν προετοιμαστεί να καταρρίψουν τον πύραυλο αν περάσει πάνω από το έδαφός τους.

A- A A+

Με αντίποινα εναντίον οποιασδήποτε χώρας καταρρίψει τον πύραυλο που σχεδιάζει να εκτοξεύσει αυτό το μήνα προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «πολεμική ενέργεια».

Οποιοσδήποτε «αναχαιτίσει το δορυφόρο ή συκεντρώσει τα συντρίμμμια του θα βρεθεί αντιμέτωπος με άμεση, αποφασιστική και ανελέητη τιμωρία», ανέφερε η Επιτροπή για την Ειρηνική Επανένωση της Κορέας σε δήλωση που μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έχουν προετοιμαστεί να καταρρίψουν τον πύραυλο αν περάσει πάνω από το έδαφός τους.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει πως θα θέσει σε τροχιά ένα δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα εκτοξευθεί με πύραυλο στο διάστημα από τις 12 ως τις 16 Απριλίου για να τιμηθεί η εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, έχουν προειδοποιήσει ότι η εκτόξευση μπορεί να καλύπτει μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή