ΗΠΑ: Συντριβή καταδιωκτικού αεροσκάφους

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 20:42
UPD:07/04/2012 12:20

Καταδιωκτικό αεροσκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας τύπου F-18 συνετρίβη στην περιοχή Βιρτζίνια Μπιτς, ανατολικά της ομώνυμης πολιτείας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

A- A A+

Καταδιωκτικό αεροσκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας τύπου F-18 συνετρίβη στην περιοχή Βιρτζίνια Μπιτς, ανατολικά της ομώνυμης πολιτείας, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε πολύ μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή, ενώ τα δύο μέλη του πληρώματος εκτινάχθηκαν εγκαίρως και διασώθηκαν χάρη στα αλεξίπτωτά τους.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN το πολεμικό αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε σε «ένα χαμηλού ύψους κτήριο και ανεφλέγη».

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίας πέντε κτήρια φλέγονται και οι ζημιές που έχουν υποστεί είναι «εκτεταμένες». Το CNN κάνει λόγο για τρεις τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, χωρίς ωστόσο η κατάσταση υγείας τους να εμπνέει ανησυχία. Μεταξύ αυτών είναι και ο ένας πιλότος του αεροσκάφους.

Η διοίκηση στην αεροπορική βάση της Οσεάνα, απ' όπου είχε απογειωθεί το F-18, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή