Υεμένη: Αρνείται να αποχωρήσει ο αδερφός του Σάλεχ

Εκλεισε το αεροδρόμιο της Σαναά
Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 12:10
A- A A+

Έκλεισε σήμερα το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τις απειλές στρατιωτικών πιστών στον πτέραρχο Μοχάμεντ Σάλεχ αλ Αχμάρ, ο οποίος αποπέμφθηκε χθες από τη θέση του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου, οι υποστηρικτές του αλ Αχμάρ, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του, απειλούν ότι θα καταρρίψουν κάθε αεροπλάνο που προσγειώνεται ή απογειώνεται.

Οι πιστοί στον αλ Αχμάρ, ετεροθαλή αδελφό του πρώην προέδρου της Υεμένης, έχουν περικυκλώσει το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή, ο Μοχάμεντ Σάλεχ αλ-Αχμάρ αρνήθηκε την αποπομπή του που αποφάσισε την Παρασκευή ο μεταβατικός πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Ο πτέραρχος αλ Αχμάρ αρνήθηκε να αποχωρήσει από το αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο ίδιος διέταξε τις πιστές σε αυτόν δυνάμεις «να μην εφαρμόσουν την προεδρική απόφαση», αφού ο υπουργός Αμυνας Μοχάμεντ Νάσερ Αχμεντ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αλι αλ-Ασουάλ παραμένουν στις θέσεις τους.

Ο αλ Αχμάρ αποπέμφθηκε ταυτόχρονα με τον στρατηγό Τέρεκ Μοχάμεντ Αμπντάλα Σάλεχ, αρχηγό της προεδρικής φρουράς και ανιψιό του πρώην προέδρου της Υεμένης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή