Μπαχρέιν: Υπό εξέταση δανέζικο αίτημα για μεταφορά κρατουμένου

Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 07:53
A- A A+

Το αίτημα της Δανίας να μεταφερθεί στο έδαφός της ένας φυλακισμένος ακτιβιστής, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας τις τελευταίες 59 ημέρες, εξετάζουν οι αρχές στο Μπαχρέιν.

Οι αρχές μετέφεραν τον ακτιβιστή Αμπντουλχαντί αλ Χαουάτζα, ο οποίος έχει και την υπηκοότητα της Δανίας, από το ιατρείο μιας φυλακής σε στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν Χάλεντ αλ Χαλίφα δήλωσε ότι το αίτημα να μεταφερθεί ο κρατούμενος έγινε από τον Δανό ομόλογό του Βίλι Σόντελ και πρόσθεσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για το αίτημα αυτό.

Ο 52χρονος αλ Χαουάτζα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το ρόλο του στην εξέγερση της περασμένης χρονιάς στη νησιωτική χώρα, στην οποία πρωταγωνίστησε η σιιτική πλειοψηφία, με αίτημα περισσότερα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία καλούν τις αρχές του Μπαχρέιν να απελευθερώσουν τον αλ Χαουάτζα και να του επιτρέψουν να ταξιδέψει στη Δανία για να του παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή