Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 06:23

A- A A+

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βόρειοι άνεμοι εντάσεως τοπικά έως 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Βαθμιαία και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και σταδιακή βελτίωση προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί μέχρι 4. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά τις μεσημβρινές κυρίως ώρες πιθανώς καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Aνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα νοτια. Βελτίωση από το απόγευμα.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βραδυ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση το βραδυ.

Aνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βραδυ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Aνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νοτια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή