«Έτοιμη» για την εκτόξευση πυραύλου η B.Κορέα

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 10:48

Ο ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 2,5 μέτρων πύραυλος αναμένεται να θέσει σε τροχιά στο διάστημα από τις 12 ως τις 17 Απριλίου, δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες, τα δάση και τους φυσικούς πόρους της Βόρειας Κορέας.

A- A A+

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι ετοιμασίες για την εκτόξευση πυραύλου με δορυφόρο στο διάστημα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι για ειρηνικό σκοπό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Η Κίνα απηύθυνε εκ νέου έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στην κορεατική χερσόνησο, την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν ότι η εκτόξευση αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ότι θα δώσει την ευκαιρία στην Πιονγκγιάνγκ να δοκιμάσει την τεχνολογία εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων.

Όλες οι πλευρές πρέπει να σεβαστούν τη διεθνή νομοθεσία προκειμένου να αποτραπεί μία επιδείνωση της κατάστασης, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ιαπωνία θα έχει επαφές με άλλα κράτη για να αποφασίσει σε τι ενέργειες θα προβεί σε περίπτωση που η Β. Κορέα προχωρήσει με την εκτόξευση, όπως είπε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα.

Νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Κυριακή ότι η Β. Κορέα ετοιμάζει παράλληλα και Τρίτη πυρηνική δοκιμή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή