Αποσύρθηκε από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων ο Σαντόρουμ

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 07:35
UPD:09:47

A- A A+

Την απόσυρσή του από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ρικ Σαντόρουμ, ανοίγοντας το δρόμο στο Μιτ Ρόμνεϊ να διεκδικήσει την προεδρία ενάντια στον Μπαράκ Ομπάμα.

«Αν και η προεδρική κούρσα τελείωσε για μένα, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβάνια, όπου οι προκριματικές ψηφοφορίες είναι προγραμματισμένες για τις 24 Απριλίου.

Ο Σαντόρουμ ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή, μια μέρα μετά το εξιτήριο της κόρης του από νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν για τρεις ημέρες εξαιτίας του σπάνιου γενετικού συνδρόμου που της έχει διαγνωστεί.

Παρά τις νίκες του σε 11 πολιτείες ο Σαντόρουμ δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά το Ρόμνεϊ, αν και τυπικά η μάχη για το χρίσμα δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς συνεχίζουν ο Νιουτ Γκίνγκριτς και ο Ρον Πολ, οι οποίοι, ωστόσο, υπολείπονται σημαντικά σε αριθμό εκλεκτόρων.

Μάλιστα, ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, παραδέχτηκε πρόσφατα πως πιθανότατα ο Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι ο αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πριν από την αποχώρηση του Ρικ Σαντόρουμ, ο Ρόμνεϊ είχε εξασφαλίσει 656 από τους 1.144 εκλέκτορες που είναι απαραίτητοι για την εξασφάλιση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Ρικ Σαντόρουμ είχε εξασφαλίσει 272, ο Γκίνγκριτς 140 και ο Πολ 67.

Σε δήλωσή του ο Μιτ Ρόμνεϊ συνεχάρη τον Σαντόρουμ για την εκστρατεία του, χαρακτηρίζοντας τον ικανό και άξιο αντίπαλο, καθώς και σημαντική φωνή για το κόμμα και τη χώρα.

Από την πλευρά της η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ο Ρικ Σαντόρουμ υπέκυψε σε μία χιονοστιβάδα επιθέσεων του Μιτ Ρόμνεϊ. Ο επικεφαλής της εκστρατείας Τζιμ Μεσίνα δήλωσε ότι «δεν είναι περίεργο που ο Μιτ Ρόμνεϊ κατόρθωσε τελικά να καταβάλει τους αντιπάλους του με μία χιονοστιβάδα αρνητικής διαφήμισης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή