Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι στο Ινδικό Ωκεανό

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 16:03
UPD:17:20

A- A A+

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό μερικές ώρες μετά τον σεισμό 8,6 των βαθμών που έπληξε την επαρχία Ατσεχ της Ινδονησίας, ξυπνώντας μνήμες από το τσουνάμι του 2004.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία η απειλή έχει υποχωρήσει ή έχει λήξει στις περισσότερες περιοχές», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Εξάλλου η Ινδία μείωσε το επίπεδο του συναγερμού στα νησιά Ανταμαν και Νίκομπαρ και σε όλες τις παράκτιες περιοχές, ενώ και η Ινδονησία και η Σρι Λάνκα ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι ανοίγει εκ νέου το αεροδρόμιο του Πουκέτ που είχε κλείσει προληπτικά.

Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις 08:38GMT (11:38 ώρα Ελλάδας) 430 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπάντα Ατσεχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ατσεχ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, και είχε εστιακό βάθος 23 χιλιομέτρων. Μετά τον σεισμό είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές στο Ατσεχ.

«Η κατάσταση στο Ατσεχ είναι υπό έλεγχο, υπάρχει λίγος πανικός, αλλά οι κάτοικοι μπορούν να μεταφερθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο», όπως είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ωστόσο, ισχυρός μετασεισμός, σχεδόν ίδιου μεγέθους με τον κύριο και σε μικρότερο εστιακό βάθος, σημειώθηκε λίγη ώρα αφού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού είχε εκδώσει νέα προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σειρά ισχυρών μετασεισμών.

Το Ατσεχ ήταν από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές στο τσουνάμι του 2004 - 170.000 άνθρωποι είχαν τότε χάσει τη ζωή τους στην επαρχία από τους συνολικά 230.000 νεκρούς που άφησε πίσω του το τσουνάμι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή