Β.Κορέα: Στα ανώτατα αξιώματα του καθεστώτος ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 11:11

Σε δύο αξιώματα που ανήκαν στον πατέρα του προήχθη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπως μεταδίδουν τα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

A- A A+

Σε δύο αξιώματα που ανήκαν στον πατέρα του προήχθη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπως μεταδίδουν τα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εξελέγη πρόεδρος της ισχυρής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας της Κορέας στη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου του μοναδικού κόμματος της χώρας που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο Κιμ έγινε επίσης πρώτος γραμματέας του κόμματος, ένα αξίωμα που δημιουργήθηκε αφού δόθηκε στον εκλιπόντα πατέρα του, τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο τιμητικός τίτλος του «αιώνιου γενικού γραμματέα» του κόμματος.

«Αυτό σημαίνει πως ο Βορράς ολοκλήρωσε τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στους κόλπους του κόμματος από τον πρώην ηγέτη στον Κιμ Γιονγκ-Ουν», σχολίασε ο καθηγητής Γιανγκ Μου-Τζιν του Πανεπιστημίου Βορειοκορεατικών Σπουδών της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ διόρισε εξάλλου ένα νέο υπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων, ένδειξη, σύμφωνα με τους παρατηρητές, μιας αλλαγής γενιάς στους κόλπους της ελίτ, η οποία είναι ενορχηστρωμένη από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν που θέλει να εμπεδώσει την εξουσία του στους στρατιωτικούς.

Ο Κιμ Γιονγκ-Γκακ, υπεύθυνος ως τώρα για την οργάνωση και τη διοίκηση των σωμάτων στρατού, αντικαθιστά τον Κιμ Γιονγκ-Τσουν, 75 ετών, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 1956.

Στο μεταξύ, σε σημερινό δημοσίευμα ιαπωνικού περιοδικού αναφέρεται πως ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, που απεβίωσε το Δεκέμβριο, αναφέρει στη διαθήκη του πως η χώρα του πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά και βιολογικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους.

Τα όπλα αυτά «είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο. Να είστε πάντα σε εγρήγορση», έγραψε ο πρώην ηγέτης της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό «Σουκάν Μπουνσούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή