Ο Ζουβέ διδάσκει την Ελβίρα

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 07:30

A- A A+

Επτά μαθήματα του Λουί Ζουβέ, σε κείμενο της Μπριζίτ Ζακ, συνθέτουν την παράσταση «Ζουβέ - Ελβίρα», η οποία ανεβαίνει την Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 21.00, στο θέατρο «Τόπος Αλλού», σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου.

Το έργο «Ζουβέ - Ελβίρα» προσαρμόστηκε από την Μπριζίτ Ζακ και ανέβηκε το 1988 από τον Βασίλη Παπαβασιλείου, σε μετάφραση δική του και του Δημήτρη Δημητριάδη. Τώρα επιστρέφει με τον Κώστα Αρζόγλου στον ρόλο του Ζουβέ και την Aurora Marion στον ρόλο της Ελβίρας. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Παρίσι του1940, όπου την ώρα που ο ναζισμός πλησιάζει, οι Ευρωπαίοι εθελοτυφλούν. Ο Ζουβέ, ένας μεγάλος δάσκαλος του θεάτρου, ανεβαίνει στη σκηνή, αναζητώντας την εντιμότητα και την αλήθεια και αναγκάζει τους μαθητές του και, κυρίως, την Κλαούντια, την ηθοποιό που θα παίξει την Ελβίρα στον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, να ξεγυμνωθούν ψυχικά και να φτάσουν σε μια ειλικρινή σχέση με τον εαυτό τους. Κι έτσι, με την υποκριτική να νικάει την υποκρισία, ο Χίτλερ νικάει, η «Ελβίρα» αριστεύει και ο Ζουβέ αυτοεξορίζεται.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Βασίλης Παπαβασιλείου - Δημήτρης Δημητριάδης (αποσπάσματα του Δον Ζουάν), σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου, σκηνικά - κοστούμια: Μίκα Πανάγου, μουσική: Κώστας Χαριτάτος, video: Διονύσης Φερεντίνος - Γιώργος Αλεξίου. Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου (Ζουβέ), Aurora Marion (Ελβίρα).

Πληροφορίες

Θέατρο «Τόπος Αλλού» - Κεντρική Σκηνή, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων – Αθήνα, τηλ.: 210 8656004, 210 8624392. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή: 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00. Διάρκεια: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 20 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς