Με ενισχυμένους νοτιάδες και σποραδικές βροχές η επιστροφή

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012 14:05
UPD:14:13
A- A A+

Με ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη και τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Λόγω των νοτίων ανέμων ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, με τη θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα και πιθανή καταιγίδα τη νύχτα προβλέπονται για αύριο Τρίτη στην Αττική, με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους νότιους νοτιοανατολικούς και τη θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για την Τετάρτη 18/4, με τα φαινόμενα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο, να είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος.

Την Πέμπτη 19/4 στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή 20/4 και το Σάββατο 21/4 στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία σε άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Αίθριος θα είναι τέλος, ο καιρός την Κυριακή 22/4. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να αυξηθούν στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις και να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται α σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτική Πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν

Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεα. Πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στην Κρήτη γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για αύριο Τρίτη

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι στα ορεινα. Απο το βράδυ επιδείνωση του καιρού.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχες.σποραδικες καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, όποτε και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στις βορειότερες και από το βράδυ στις νοτιότερες περιοχές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή