Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Προφυλακιστέοι οι τρεις συγκατηγορούμενοί του
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 11:30
UPD:22:10

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν φορούσε χειροπέδες κατά τη μεταφορά του, θα κρατηθεί σε κελί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο και έχει μόνο μονόκλινα και δίκλινα κελιά.

A- A A+

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την προσωρινή κράτησή του στη ΓΑΔΑ. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν φορούσε χειροπέδες κατά τη μεταφορά του, θα κρατηθεί σε κελί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο και έχει μόνο μονόκλινα και δίκλινα κελιά.

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, και των δύο εισαγγελικών λειτουργών, ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε τη Δευτέρα, μετά την πολύωρη απολογία του, προφυλακιστέος σχετικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων TORΜ1 και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός αρνείται τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να αρνήθηκε επίσης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων offshore εταιρειών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Αμυνας. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Από τους συνηγόρους του κατατέθηκε προηγουμένως αίτημα για χορήγηση νέας προθεσμίας, λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας, το οποίο όμως απερρίφθη.

Προφυλακιστέοι οι τρεις συγκατηγορούμενοί του

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται και την Πέμπτη ο ειδικός ανακριτής θα καλέσει σε απολογία τους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη τού πρώην υπουργού.

Συνέχεια στις πολιτικές αντιδράσεις

«Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, που οικοδόμησαν στη χώρα μας τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν επί 37 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία», σχολίασε σήμερα από τα Γρεβενά όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Δεν έχουμε», πρόσθεσε, «καμία αυταπάτη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν λειτουργούσε μόνος του, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι ευθύνες είναι συλλογικές και διαχρονικές. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ ελήφθησαν συλλογικά τότε από την κυβέρνηση Σημίτη».

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "συγκρούονται" για τον τελειωμένο Ακη, αλλά υλοποιούν επι 12 χρόνια, την αμαρτωλή σύμβαση για τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια», παρατήρησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2165669 .

«Η διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων δεν ήταν καθαρή. Πρέπει να υπάρξει άμεση στάση. Να σταματήσει», δήλωσε με τη σειρά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία και υπογράμμισε πως η χθεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου της θύμισε τη δεκαετία του '80.

Υποκριτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Κοινωνικής Συμφωνίας, Χάρης Καστανίδης, τη διαμάχη των πολιτικών κομμάτων σχετικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. «Χρεώνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον, προσποιούνται τους έκπληκτους ή τους αγανακτισμένους για όσα συνέβαιναν στα τέλη της δεκαετίας του 90 και αργότερα», σχολίασε, ασκώντας μάλιστα σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ.

«Όλοι οι σημερινοί διαπορούντες, ιδιαίτερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σιωπούσαν εκείνη την περίοδο, παρά τις προειδοποιήσεις που απεύθυνα σε όλους με την παραίτηση μου από τη θέση του Υπουργού Μεταφορών τον Αύγουστο του 1997, όταν συγκρούστηκα με την κυβέρνηση Σημίτη για τη διαφάνεια στη διαχείριση των δημοσίων προμηθειών και έργων», παρατήρησε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα τεκταινόμενα με τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλλει από το σώμα του, τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε αργά το απόγευμα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στις πέντε περιφέρειες της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλλει από το σώμα του, τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του. Πρόσθεσε ακόμη πως η προσωπική ποινική ευθύνη είναι άλλο ζήτημα από την ευθύνη που έχουν κόμματα και κυβερνήσεις και τόνισε ότι αν ξέραμε το 2005 στην Εξεταστική τα στοιχεία που βγήκαν στη συνέχεια, η στάση των κομμάτων θα ήταν διαφορετική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή