Διαβεβαιώσεις Γ. Μπαμπινιώτη για ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 18:49

Ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης.

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα διεξαχθεί ομαλά έδωσε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία, ενώ επανέλαβε ότι οι μαθητές της Α΄ Λυκείου θα εξεταστούν με το ισχύον σύστημα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαμπινιώτης είναι έτοιμα τα των Εξετάσεων, έχουν γίνει οι ενέργειες για να φτάσουν τα τετράδια στα σχολεία, αλλά και για να πάνε από τα σχολεία στα Εξεταστικά κέντρα και να γυρίσουν πίσω. «Είναι ένας ολόκληρος Οργανισμός ο οποίος έχει τεθεί σε λειτουργία, ασχολούνται άνθρωποι συστηματικά καθημερινώς με αυτά τα θέματα και δεν θα έχουμε πρόβλημα», ανέφερε.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι αλλαγές στο Λύκειο για φέτος είναι μικρές σε αντίθεση με τις αλλαγές στο εξεταστικό που έχουν μελετηθεί στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου και πρόκειται, όπως είπε, «να σηματοδοτήσουν ένα σύστημα με το οποίο –οψέποτε ισχύσει- θα ανασάνει η ελληνική οικογένεια και οι μαθητές».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, ο υπουργός επισήμανε ότι με τη ρύθμιση που έγινε μετά την παρέμβασή του, τα Ιδρύματα άρχισαν επιτέλους να παίρνουν χρήματα και θα συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα μέχρι τον Ιούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή