Αλ. Παπαρήγα: Να απαλλαγεί η χώρα από όσους έφεραν το ΔΝΤ

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 12:46
UPD:15:42

«Οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν θα είναι προσωρινές και πολύ λιγότερες από τις θέσεις που θα χαθούν», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στις προβλεπόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

A- A A+

Επίθεση στα κόμματα εξουσίας αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ανεργία, τονίζοντας την ανάγκη «να απαλλαγεί η χώρα από όσους έφεραν το ΔΝΤ και συμμάχησαν μαζί του».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τρυγάει ψήφους» και ερωτηθήσεισα σχετικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης των δύο κομμάτων, η απάντησή της υπήρξε κατηγορηματική: «Ποιος παίρνει στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση; Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τον πόνο του λαού. Έκανε πρόταση και σε άλλα κόμματα, είχε ακόμα διαβουλεύσεις και με τον κ. Καμμένο».

ΚΚΕ: Συνέντευξη Α. Παπαρήγα για την ανεργία

Συνέντευξη Α. Παπαρήγα για την ανεργία

«Είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία δύο κόμματων με θέσεις που δεν εφάπτονται πουθενά; με στρατηγική που δεν έχει καμία σχέση η μία με την άλλη;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι προεκλογικά ο λαός τις μεταγραφές πρέπει να τις καταγγείλει.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανταλλάξει τις θέσεις του με ζεστές υπουργικές θεσούλες», ξεκαθάρισε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «ο λαός πρέπει να είναι στην εξουσία και όχι η εξουσία στα μονοπώλια».

Παράλληλα, η γ.γ. του ΚΚΕ έστρεψε τα πυρά της και στον Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή τις χθεσινές του εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, χαρακτηρίζοντας «προκλητική κοροϊδία απέναντι στους ανέργους» όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πρόκειται για ντροπή», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε «πώς βρήκε το κουράγιο να κάνει τέτοιες εξαγγελίες» και «πού νομίζει ότι απευθύνεται».

Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η εμφάνιση των πολλών κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές αποσκοπεί στο να ανανεώσουν το σύστημα που έχει σαπίσει και παράλληλα στο να ανασχεθεί το λαϊκό κίνημα.

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανεργία θα οξυνθεί και η κρίση θα βαθύνει σε όλη την Ευρώπη ενώ επεσήμανε ότι επενδύσεις γίνονται σε επιλεκτικούς τομείς.

«Οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν θα είναι προσωρινές και πολύ λιγότερες από τις θέσεις που θα χαθούν», τόνισε και αναφέρθηκε ακόμα στις προβλεπόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε επιπλέον ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, και το ΛΑΟΣ. Μέσα στις προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις, το πλήρες πάγωμα δανείων για ανέργους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς όρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, χαρακτήρισε κοροϊδία τα σενάρια περί επιστροφής των πολιτών στα χωριά υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να ζήσουν οι οικογένειες δουλεύοντας σε μικρές κτηνοτροφικές μονάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή