Μεταρρυθμίσεις ζητεί από το Βορειοκορεάτη ηγέτη η Χ. Κλίντον

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 08:26
UPD:08:27

«Είστε ένας νέος άνθρωπος, έχετε το μέλλον μπροστά σας, ας γίνετε εσείς ο ηγέτης που θα βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να περάσει στον 21ο αιώνα», ανέφερε απευθυνόμενη στον Κιμ Γιονγκ-Ουν, σε συνέντευξή της στο CNN η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

A- A A+

Μεταρρυθμίσεις ζητεί από το νέο ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

«Είστε ένας νέος άνθρωπος, έχετε το μέλλον μπροστά σας, ας γίνετε εσείς ο ηγέτης που θα βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να περάσει στον 21ο αιώνα», ανέφερε απευθυνόμενη στον Κιμ Γιονγκ-Ουν, σε συνέντευξή της στο CNN.

«Προσφέρετε μόρφωση στο λαό σας, επιτρέψτε στα ταλέντα του βορειοκορεατικού λαού να εκφραστούν. Εγκαταλείψτε το αποτυχημένο οικονομικό σύστημα που έχει φέρει λιμό τους συμπολίτες σας», υπογράμμισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Ας γίνετε εσείς ο ηγέτης που θα τον θυμούνται για χίλια χρόνια επειδή έβαλε τη Βόρεια Κορέα στην τροχιά των μεταρρυθμίσεων. Έχετε αυτήν την δυνατότητα».

Ο 30χρονος Κιμ Γιονγκ-Ουν ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του τον περασμένο Δεκέμβριο. Αδιαφορώντας για τις διεθνείς πιέσεις, η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε, χωρίς επιτυχία, την περασμένη εβδομάδα σε εκτόξευση πυραύλου που θα έθετε σε τροχιά δορυφόρο.

Πέρα από αυτό το περιστατικό, η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα πως ο βορειοκορεάτης ηγέτης δεν θα υιοθετήσει «την ίδια προκλητική συμπεριφορά με αυτή του πατέρα του».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή