Έναρξη εργασιών για την ανέγερση του νέου μουσείου Χανίων

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 12:28
UPD:12:36

Μακέτα του νέου μουσείου Χανίων.

A- A A+

Πραγματικότητα γίνεται το όνειρο πολλών κατοίκων και φορέων των Χανίων για την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της πόλης, ένα έργο που κρίνεται αναγκαίο για την περαιτέρω ανάδειξη και πολιτιστική αναβάθμισή της.

Οι εργασίες για την ανέγερση του μουσείου θα αρχίσουν άμεσα στον ελεύθερο χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη -στην περιοχή της Χαλέπας, με προϋπολογισμό 9.716.176,60 ευρώ- ενώ υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του αναδόχου του έργου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του νέου αρχαιολογικού μουσείου ήταν 17.835.000 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα 2007 - 2013».

Στο νέο μουσείο Χανίων - το οποίο θα ανεγερθεί σε μελέτη του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη- εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους εμβαδού 1.800 τ.μ., προβλέπονται αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, αμφιθέατρο 140 θέσεων, αναψυκτήριο, βιβλιοπωλείο, χώρος διαλέξεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστήρια, αποθήκες όπως επίσης και υπαίθρια έκθεση αρχαιοτήτων. Η συνολικά καλυπτόμενη επιφάνεια θα είναι 5.230 τ.μ.

Προτεινόμενα για εσάς