ΗΠΑ: Απομάκρυνση πρακτόρων λόγω σκανδάλου με ιερόδουλες στην Κολομβία

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 13:56

Στην ίδια υπόθεση ερευνάται και η εμπλοκή ακόμη οκτώ υπαλλήλων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

A- A A+

Τρεις υπάλληλοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, για τους οποίους διενεργείται έρευνα σχετικά με την εμπλοκή τους σε σκάνδαλο με πόρνες στην Κολομβία, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Ο Πολ Μόρισεϊ, υποδιευθυντής των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την προστασία του Αμερικανού προέδρου και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλος απολύθηκε, ο άλλος συνταξιοδοτήθηκε και ένας τρίτος παραιτήθηκε.

Στην ίδια υπόθεση ερευνάται και η εμπλοκή ακόμη οκτώ υπαλλήλων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι 11 υπάλληλοι, καθώς και δέκα μέλη των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών, φέρονται να έφεραν μαζί τους στο ξενοδοχείο Καρτατζένα της Κολομβίας -όπου διέμενε η αμερικανική αποστολή- 21 πόρνες, μετά από επίσκεψή τους σε στριπτιζάδικο, παραμονές της επίσκεψης στη χώρα του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα παραβρέθηκε στην Κολομβία το περασμένο Σαββατοκύριακο για τη Σύνοδο της Αμερικής.

Τόσο η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και ο αμερικανικός στρατός διενεργούν χωριστές έρευνες για το περιστατικό, το οποίο συνέβη τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη και το οποίο επισκίασε τη συμμετοχή του Ομπάμα στη σύνοδο.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν μία από τις γυναίκες παραπονέθηκε το επόμενο πρωί ότι δεν της έδωσαν αρκετά χρήματα, με αποτέλεσμα να εμπλακεί ο διευθυντής του ξενοδοχείου και η τοπική αστυνομία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή