Συμφωνία ΟΗΕ-Συρίας για την αποστολή παρατηρητών

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 14:24
UPD:15:52
REUTERS/KHALED AL- HARIRI

A- A A+

Η κυβέρνηση της Συρίας και ο ΟΗΕ υπέγραψαν προκαταρκτική συμφωνία για την ανάπτυξη παρατηρητών οι οποίοι αποστέλλονται για να επιβλέψουν την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με ανακοινώσεις και των δύο πλευρών.

Ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φάισαλ αλ-Μέκνταντ, ο οποίος εκπροσωπεί τη Συρία, και ένας εκπρόσωπος της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης υπέγραψαν τη συμφωνία.

Εκπρόσωπος του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν δήλωσε ότι η συμφωνία καλύπτει τα καθήκοντα των παρατηρητών και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Η συμφωνία ακολουθεί τη δήλωση, νωρίτερα, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ότι η Συρία δεν τηρεί τους όρους του ειρηνευτικού σχεδίου. Σε επιστολή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Μπαν ζήτησε τα μέλη της αποστολής των παρατηρητών να αυξηθούν σε 300.

REUTERS

Ο εκπρόσωπος του Ανάν υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας για τους παρατηρητές, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο δρόμος είναι μακρύς. «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή