Europa League: Προβάδισμα για τον τελικό Ατλέτικο και Σπόρτινγκ

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 00:21
UPD:00:53

Με δύο γκολ του Φαλκάο (18΄, 78΄), η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, επικράτησε 4-2 της Βαλένθια.

A- A A+

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε το 4-1 επί της Βαλένθια στο «Βιθέντε Καλντερόν», αλλά το γκολ του Ρικάρντο Κόστα στην τελευταία φάση του αγώνα ξαναβάζει τις «νυχτερίδες» στο παιχνίδι της πρόκρισης και η ρεβάνς της 26ης Απριλίου στο Μεστάγια δεν έχει τυπική διαδικασία, όπως φαινόταν μέχρι τότε. Στον άλλο ημιτελικό, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, απέκτησε μικρό προβάδισμα έναντι της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τη νίκη που πέτυχε επί των Βάσκων με 2-1.

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο χάρισε πέρυσι το τρόπαιο στην Πόρτο και φέτος έχει βάλει…πλώρη για να κάνει το ίδιο και με την Ατλέτικο. Με δύο γκολ του Κολομβιανού (18΄, 78΄), η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, επικράτησε 4-2 της Βαλένθια και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Ο Μιράντα στο 49΄ και ο Αντριαν στο 54΄ είχαν δώσει προβάδισμα με 3-1 στους «ροχιμπλάνκος», που δέχτηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Ζόνας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας πανηγυρίζουν το γκολ του Καπέλ στο 80'.

Μέχρι το 76ο λεπτό, η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε το προβάδισμα στη Λισαβόνα με το γκολ του Αουρτενέτσε στο 54. Μέσα σε πέντε λεπτά, όμως, οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω με τους Ινσούα και Ντιέγκο Καπέλ (76΄, 80΄), επικράτησαν με 2-1 κι έχουν τον πρώτο λόγο για να περάσουν στον τελικό.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (26/04) στον Σαν Μαμές, εκεί όπου η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα θα έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Οι Βάσκοι είχαν δοκάρι με τον Αμορεμπιέτα στο 58΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις