Α1 Μπάσκετ: Στους «4» ο Κολοσσός

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 18:53
A- A A+

Μετά τη νίκη του την Τετάρτη στο Βενετόκλειο 82-61, οι Ροδίτες επικράτησαν των Βορειοελλαδιτών και εκτός έδρας, στο κλειστό της Καλαμίτσας, με 67-73 και για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίθηκαν στους «4» του πρωταθλήματος.

Η Καβάλα, αν και σε όλο τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, είχε μια από τις πιο σκληρές έδρες στην Α1, στο κρισιμότερο γι’ αυτή ματς της χρονιάς δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερες αντιστάσεις, επιτρέποντας στον Κολοσσό να φτάσει σε μια μάλλον άνετη νίκη.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και διατηρώντας στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής διαφορές πέντε έως 10 πόντους, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων.

Ο Κολοσσός έφυγε για τα αποδυτήρια στο ημίχρονο στο +13 (28-41), αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τον «αέρα» που είχε σε εκείνο το διάστημα μέχρι τέλους. Η Καβάλα ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στα τέλη της τρίτης περιόδους και στις αρχές της τέταρτης έφτασε μέχρι και την ισοφάριση (54-54 στο 31’).

Παρόλα αυτά, οι Ροδίτες δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με τους Ασημακόπουλο και Τσάμη να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι, ξέφυγαν των αντιπάλων τους, που όσο και να πάσχισαν με τα τρίποντα του Πάσαλιτς, δεν κατάφεραν να τους ξαναπιάσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις