Στη διακομματική το ζήτημα των ντιμπέιτ

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 15:22
UPD:22:37

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (στη φωτογραφία) επικοινώνησε με τη ΝΔ και έκανε δεκτή τη σχετική πρότασή της.

A- A A+

Στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής μπαίνει το ζήτημα των ντιμπέιτ μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης επικοινώνησε με τη ΝΔ και έκανε δεκτή τη σχετική πρότασή της.

«Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε, χθες, την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των ντιμπέιτ, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών», είπε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως αποκλειστικός στόχος του κόμματος «είναι η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών».

Η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί, σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη από τον Αρειο Πάγο των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών κομμάτων.

Η διεξαγωγή ή μη τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών αποτελεί από χθες εστία αντιπαράθεσης, με τα χρονικά περιθώρια να είναι πλέον ασφυκτικά http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2168786 .

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ , η στάση της ΝΔ απέναντι στο ζήτημα μαρτυρά ότι ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται να έρθει στο διάλογο.

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τη συζήτηση του τελευταίου 24ώρου. «Επιτέλους!», είπε, «Τα κρατικά κανάλια και τα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Και η ευκαιρία που θα δώσουν, είναι να κάνουν 20 debate. Δύο την ημέρα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Θα είναι μία μεγάλη προσφορά στον ελληνικό λαό».

ΛΑΟΣ
Γ. Καρατζαφέρης: Να κάνουν 20 debate

Γ. Καρατζαφέρης: Να κάνουν 20 debate

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε σήμερα τους προέδρους των δύο μεγάλων κομμάτων πως φοβούνται την αντιπαράθεση σε τηλεοπτική αναμέτρηση.

Α. Τσίπρας: Bενιζέλος και Σαμαράς έχουν υπογράψει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων

Α. Τσίπρας: Bενιζέλος και Σαμαράς φοβούνται την αντιπαράθεση

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «δεν θέλουν να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να διασταυρώσουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους. Γιατί έχουν κοινό πρόγραμμα».

«Γι' αυτό», πρόσθεσε, «και θα οργανώσουν ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δυο, που στην πραγματικότητα θα είναι ένα παράλληλος μονόλογος πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα», το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι το 2ο μνημόνιο μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός περιμένει να ενημερωθεί για τα προγράμματα των κομμάτων και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν το "στρίβειν δια του ντιμπέιτ"», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς.

«Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, αδιόρθωτοι, ενώ συνεργάστηκαν άψογα για τη χαριστική ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα απλό τηλεοπτικό διάλογο», συμπλήρωσε και ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διάλογο που θα γίνει με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή