«Ρεύμα νίκης» της ΝΔ διαπιστώνει ο Αντ. Σαμαράς

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 23:27
UPD:25/04/2012 00:19

«Εγώ με την πατρίδα μου έχω εμμονή. Εγώ έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Δεν είχα ποτέ τέτοιες εμμονές», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Βενιζέλου ότι έχει εμμονή με την Πρωθυπουργία.

A- A A+

Για ενδείξεις ότι υπάρχει ένα «ρεύμα νίκης και δυναμικής» της ΝΔ έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Αυτό, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλεται στο γεγονός ότι όλος ο ελληνικός λαός και κυρίως οι αναποφάσιστοι αντιλαμβάνονται ότι το κόμμα του έχει ένα «συγκεκριμένο, συγκροτημένο σχέδιο για ανάπτυξη».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο ίδιος μιλούσε εξαρχής και συνεχίζει να μιλάει για ανάπτυξη, και έφτασε μάλιστα όπως είπε να «τσακωθεί» με τη μισή Ευρώπη και με τη Μέρκελ γι’ αυτό.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στις αιτιάσεις του κ. Βενιζέλου ότι έχει εμμονή με την Πρωθυπουργία, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ισχυρισμοί αυτοί γυρίζουν σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ με την πατρίδα μου έχω εμμονή. Εγώ έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Δεν είχα ποτέ τέτοιες εμμονές», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή εντολή για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα.

Ασκησε επίσης σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όπως είπε, «ήταν αυτός ο οποίος παρουσιάστηκε στη Βουλή μόλις έκανε την πρόταση για το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου και έγινε μπαρούτι όλη η Ευρώπη λέγοντας ότι σωστή είναι η πρόταση Παπανδρέου, και μετά μόλις είδε ότι το κλίμα αλλάζει, άλλαξε κι αυτός και σήμερα το κατηγορεί».

Ερωτηθείς γιατί θέτει ως προϋπόθεση, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, να είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές». Σε ερώτηση για το αν κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής σε ό,τι αφορά όλη αυτή τη συζήτηση για το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός» σημείωσε ότι ο ίδιος δεν κατηγορεί κανέναν για τίποτε.

«Είναι μια απαξίωση και μια διακωμώδηση της δημοκρατίας το να έχει γίνει μεγάλο θέμα κατά πόσον πρέπει ή όχι το δαχτυλίδι να το δίνει ο λαός. Εάν η λογική Βενιζέλου και των άλλων είναι ότι το δαχτυλίδι το δίνει κάποιος άλλος ή ότι δεν ακούς το λαό, αν η λογική του είναι ότι εκλέγεσαι αρχηγός ας πούμε στο ΠΑΣΟΚ μόνος σου υποψήφιος, αν αυτή είναι η λογική, εγώ δεν τη δέχομαι», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η συγκυβέρνηση παράγει στασιμότητα και ακυβερνησία, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κεντροδεξιάς ή άλλης κυβέρνησης σχολίασε: «Να πας με ποιον; Να πας με κάποιον ο οποίος δεν δέχεται με τίποτα την ευρωπαϊκή πορεία; Εγώ δεν μπορώ. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να πω την αλήθεια. Έξω από την Ευρώπη έχουμε τεράστιο πρόβλημα».

Αναφερόμενους στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα «δημοσκοπικό φούσκωμα τελικά αποδειχθεί κενό αέρος», επισημαίνοντας παράλληλα ότι κάθε ψήφος που πηγαίνει σε τέτοια κόμματα, είναι μια ψήφος η οποία δίνει πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του ντιμπέιτ, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν αποτελεί διάλογο το «να μιλάς κάθε μία ώρα όταν έρθει η σειρά σου για δυο λεπτά», ενώ το «να μιλήσεις μόνο με έναν, είναι ένας αποκλεισμός όλων των άλλων». Για το λόγο αυτό, τόνισε, ψάχνουμε να βρει τη λύση αυτή τη στιγμή η Διακομματική Επιτροπή.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι σε περίπτωση που η ΝΔ καταλάβει την εξουσία δεν θα αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα έχει, όπως είπε, την έννοια της καθημερινής παρακολούθησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή