WRC: Μπορούσε αλλά δεν το διακινδύνευσε ο Λάτβαλα

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 18:54

A- A A+

Ο Φινλανδός οδηγός της Ford πριν από μερικές ημέρες είχε ένα ατύχημα ενώ έκανε σκι, κατά την διάρκεια προπόνησης, σπάζοντας έτσι την αριστερή κλείδα του. Μετά το τέλος της επέμβασης που υπεβλήθη, οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει ότι πιθανόν να είναι σε θέση να οδηγήσει στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Όταν βρισκόμουν στο νοσοκομείο, πραγματικά προσπαθούσα να πω στους γιατρούς: Σας παρακαλώ βοηθήστε με όσο περισσότερο μπορείτε. Ηθελα πραγματικά να πάω εκεί (σ.σ. στην Αργεντινή) και να αγωνιστώ στο ράλι. Οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πιθανότητα να μεταβώ στην Αργεντινή και να οδηγήσω, αλλά με προειδοποίησαν για τους κινδύνους και αποφάσισα να το αποφύγω», δήλωσε ο Λάτβαλα.

Ο κίνδυνος αφορούσε τη μεταλλική πλάκα που τοποθετήθηκε στο επάνω μέρος της σπασμένης κλείδας του Φινλανδού οδηγού 18 ώρες μετά την πτώση του. Σε περίπτωση μετακίνησής της ή ακόμη και των βιδών που την συγκρατούσαν, τότε θα έπρεπε να αφαιρεθεί και ο Φινλανδός να περιμένει να επουλωθεί το τραύμα από μόνο του, γεγονός που θα απαιτούσε δύο με τρεις μήνες.

«Ετσι, αποφάσισα να μην πάρω το ρίσκο. Θα χάσω τον επόμενο αγώνα και μετά από αυτό θα γνωρίζω τι μπορώ να κάνω την υπόλοιπη χρονιά», υπογράμμισε ο Λάτβαλα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις