Euroleague: Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στο φάιναλ φορ

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 20:10

A- A A+

Το γεγονός ότι στο "Σινάν Ερντέμ" θα βρεθούν οπαδοί τεσσάρων διαφορετικών ομάδων, κυρίως, αυτοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αναγκάζουν τους διοργανωτές και την αστυνομία να πάρουν αυστηρά μέτρα, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά, εντός κι εκτός του κλειστού που θα διεξαχθούν οι αγώνες στις 11 και 13 Μαΐου.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων ομάδων (οι «πράσινοι» εκπροσωπήθηκαν από τον Μάνο Παπαδόπουλο και οι «ερυθρόλευκοι» από τον Χρήστο Σταυρόπουλο), στελέχη της τουρκικής αστυνομίας και της διοργανώτριας αρχής.

Οι έλεγχοι κατά την προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο θα είναι αυστηρότατοι κι εξυπακούεται ότι δεν θα πλησιάζει κανείς χωρίς εισιτήριο. Αποφασίστηκε επίσης, ότι οι οπαδοί των "αιωνίων" και των Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές θύρες, ενώ ειδικότερα αυτοί των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θα βρεθούν σε απέναντι θύρες, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση.

Οι υπεύθυνοι της Euroleague ενημέρωσαν τους φιναλίστ ότι το έργο τήρησης της τάξης θα αναλάβουν πλήρως οι τουρκικές αρχές χωρίς την αρωγή ανθρώπων ιδιωτικής ασφάλειας, καθώς και ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα βίας.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας κι εκτός γηπέδου, δηλαδή στον περιβάλλοντα χώρο του, καθώς και στα σημεία όπου θα βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, δηλαδή, τα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν και τους χώρους που θα κινούνται εντός της Κωνσταντινούπολης. Όπου θα υπάρχουν οπαδοί θα υπάρχει και συνοδεία (διακριτική, όπως ειπώθηκε) της αστυνομίας.

Χώρος στάθμευσης δεν υπάρχει έξω από το γήπεδο, οπότε οι οπαδοί που θα μεταβούν στην Πόλη οδικώς ή θα ενοικιάσουν εκεί κάποιο όχημα, δεν θα μπορούν να μεταβούν με αυτό στο κλειστό που θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ.

Οι δύο ελληνικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη να ενημερώσουν, αλλά και να προειδοποιήσουν τους οπαδούς που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις