Πολυσυλλεκτική η κριτική ματιά του Φεστιβάλ των Καννών

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 13:15

A- A A+

Λαμπερά ονόματα περιλαμβάνονται στην κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, την οποία ανακοίνωσε ο διευθυντής του, Τιερί Φρεμό.

Τον Ιταλό σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι - ο οποίος θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής- θα πλαισιώσουν οι διάσημοι ηθοποιοί Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ντάιαν Κρούγκερ, ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν και ο σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ.

Στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη η σκηνοθέτις Αντρέα Άρνολντ, η Παλαιστίνια ηθοποιός και σκηνοθέτης Χιάμ Αμπάς, η Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Ντεβός και ο σκηνοθέτης ηθοποιός και παραγωγός από την Αϊτή, Ραούλ Πεκ.

Ο Βέλγος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Ζαν-Πιερ Νταρντέν, θα είναι ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής του τομέα ταινιών μικρού μήκους, ενώ ο Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Τιμ Ροθ θα είναι ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του Τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Στο 65ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών - το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 16 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 27 του ίδιου μήνα- αναμένεται να παραβρεθούν μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου, όπως οι Μπραντ Πιτ, Νικόλ Κίντμαν, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μάθιου ΜακΚόναχι και αρκετοί άλλοι των οποίων οι ταινίες θα διεκδικήσουν το Χρυσό Φοίνικα.

Προτεινόμενα για εσάς