Αντιδράσεις για το «άνοιγμα» Αλ. Τσίπρα σε Π. Καμμένο

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 10:50
UPD:12:06

«Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά αγωνίζεται για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς όρους του μνημονίου», δήλωσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Σπ. Λυκούδης

A- A A+

Αντιδράσεις συνεχίζουν να πυροδοτούν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Τσίπρας και Καμμένος ξανάρχονται κοντά. Η τελική πρόταση "Πρωθυπουργός η Παπαρήγα" με στήριξη των δύο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ο κομμουνιστικός Φιλελευθερισμός είναι άραγε πρόταση του συμβούλου του κ. Καμμένου, του κ. Γ. Γεωργαλά;», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα «για δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου».

«Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά αγωνίζεται για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς όρους του μνημονίου», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης.

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, όπως υπογράμμισε, απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και είναι ακριβώς στον αντίποδα της πρότασης του κ. Τσίπρα.

«Πρόκειται για ακροβασία...διαλύει την εικόνα της κυβέρνησης της Αριστεράς που προτείνει», υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.

«Αν ο κ. Καμμένος είναι πιο προοδευτικός από το ΠΑΣΟΚ, ας κάνει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο» επισήμανε.

Ερωτηματικά, για το αν υπάρχει κρυφή συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, διατύπωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής», Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

«Από τη μια πλευρά», όπως είπε, «ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις του βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός λέει ότι θα συμπράξει μαζί μας...από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας λέει ότι δε θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψη του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών».

«Για μας το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή; Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κόσμο που τους παρακολουθεί;», διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μιλώντας χθες σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στη Σπάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες «τα χουν βρει με τον κ. Τσίπρα», και πως «δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά παίζουν το παιχνίδι του», καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ.

«O κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο "άλμα" και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει την χώρα. Αρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν», σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή