Εκκληση Ευ. Βενιζέλου για συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 12:38
UPD:14:39

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατό να υπάρχουν Ελληνίδες και Ελληνες που θα αφήσουν το χώρο ελεύθερο σε άλλους και δεν θα πάνε στην κάλπη να συναποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Εκκληση για συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εκλογές απηύθυνε από την Τρίπολη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «δεν νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και αποχή».

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατό να υπάρχουν Ελληνίδες και Ελληνες που θα αφήσουν το χώρο ελεύθερο σε άλλους και δεν θα πάνε στην κάλπη να συναποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές» και κάλεσε το λαό να «εκφραστεί χωρίς μισόλογα» και να δώσει καθαρές εντολές. «Ο λαός πρέπει να πει αν θέλει μια πορεία δύσκολη που θα δώσει λύση σε τρία χρόνια ή αν θέλει μια πορεία επικίνδυνη που θα οδηγήσει στην καταστροφή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο την επόμενη των εκλογών αν δεν δώσει ο λαός εντολή», παρατήρησε.

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Τρίπολη

Ευ. Βενιζέλος: Δεν νοείται εφησυχασμός, παραίτηση, αποχή

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να κυβερνά, να υφίσταται φθορά, να εισπράττει το πολιτικό κόστος και να προχωρά σε αντιδημοφιλείς επιλογές και οι άλλοι να κάνουν τον "έξυπνο". Είναι έτοιμο να συμβάλλει στη δημιουργία μιας πολιτικής συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, αν το πει ο λαός καθαρά και στα ποσοστά και στις έδρες. Αλλιώς ας κάνουν κυβέρνηση, εμείς εδώ θα είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε στη συνέχεια τον Αντώνη Σαμαρά για τον στόχο της αυτοδυναμίας της ΝΔ, λέγοντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί μόνη της και προσέθεσε πως «κακώς ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να τα βγάλει πέρα μόνο του».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «αντιμνημονιακό αμάλγαμα» την πρόταση του κ. Τσίπρα «για πρωθυπουργία στην κ. Παπαρήγα, κι αν λείπουν πέντε, δέκα ψήφοι προσθέτουμε και τον κ. Καμένο», σημειώνοντας ότι θεωρεί τη γγ του ΚΚΕ πιο συγκρατημένη από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και πάλι στο πρόβλημα δημοκρατίας που αναφύεται από τον «κίνδυνο να δούμε στη Βουλή χιτλερικούς χαιρετισμούς», προσθέτοντας ότι «πρόβλημα δημοκρατίας, όμως, είναι και η άρνηση διαλόγου, καθώς ο φοβικός κ. Σαμαράς θέλει να ακυρώσει κάθε τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου».

Εν τω μεταξύ, μετά από συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς της Τρίπολης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «σημασία έχει να κοιτάξουμε τώρα μπροστά. Να απαντήσουμε στα σκληρά διλήμματα της 6ης Μαΐου και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, να δώσει καθαρή εντολή για το μέλλον, και με τα ποσοστά του μέσα στο εκλογικό σώμα και με τις έδρες στη Βουλή».

«Πιστεύουμε ότι ένα ΠΑΣΟΚ πρώτο, με τη διερευνητική εντολή στα χέρια του, μπορεί πράγματι να διαμορφώσει μία μεγάλη εθνική συμμαχία. Έναν μεγάλο εθνικό συναγερμό όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που είναι υπεύθυνες, αλληλέγγυες και μπορούν να προχωρήσουν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για την οριστική έξοδο από το μνημόνιο», κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή