ΜotoGP: Ταχύτερος ο Πεντρόζα

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 16:36

A- A A+

Ετσι όλο το ενδιαφέρον έπεσε στη δεύτερη σημερινή περίοδο των ελεύθερων δοκιμών όπου το ενδιαφέρον ήταν έντονο, παρά το γεγονός ότι οι μικτές συνθήκες που αντιμετώπισαν οι αναβάτες, καθιστούσαν δύσκολη την προσπάθειά τους. Η βροχή πάντως του έδωσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στα βρόχινα ελαστικά.

Τελικά, ο Ντάνι Πεντρόζα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και «έκλεψε» στο τέλος την πρώτη θέση από τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ισπανός αναβάτης που τρέχει εντός έδρας και λατρεύει όπως είχε πει αυτή την πίστα, μόλις επτά λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο (1:50.780), στον δωδέκατο από τους 14 γύρους που έκανε. Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda φαίνεται αρκετά ανεβασμένος φέτος και μετά τη δεύτερη θέση στο Κατάρ, φαντάζει σαν ένα από τα αουτσάιντερ για τον φετινό τίτλο.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι προσπάθησε, κρατούσε την πρώτη θέση σχεδόν μετά το πρώτο μισάωρο της διαδικασίας, αλλά τελικά δε μπόρεσε να ολοκληρώσει την ημέρα με τον καλύτερο χρόνο. Ηταν 0,660 δευτ. πιο αργός από τον Πεντρόζα και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. H GP12 στην Ισπανία φαίνεται πιο ανταγωνιστική και ο Ιταλός θέλει σίγουρα να δώσει μια απάντηση μέσα στην πίστα στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν δυσαρεστημένο από την απόδοση της μοτοσικλέτας του ενώ κάποια άλλα ανέφεραν ότι υπήρχε ενδεχόμενο μέχρι και φυγής του από την ομάδα.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο με 0,433 δευτ. πίσω από τον Ρόσι και 1,093 δευτ. από τον πρωτοπόρο Πεντρόζα βρίσκεται ο Χόρχε Λορένθο. Ο αναβάτης της Yamaha που κι αυτός αγωνίζεται εντός έδρας κρατούσε την κορυφή της κατάταξης μέχρι ότου ο Ρόσι κάνει την επίθεσή του.

Ακολούθησε ο Κέισι Στόνερ που όπως φαίνεται δεν ξεκίνησε καλά την προσπάθειά του στην πίστα της Χερέθ με τον Νίκι Χέιντεν και τη δεύτερη Ducati να βρίσκεται 0,148 δευτ. πίσω του.

Ο πόλεμος των «δορυφορικών» ομάδων ξεκινά από την έκτη θέση όπου ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο είχε την καλύτερη σημερινή επίδοση, αποδεικνύοντας ότι έχει αρχίσει να συνηθίζει την Yamaha. Μόλις 0,096 δευτ. πίσω του ο Αλβάρο Μπαουτίστα με την Honda της San Carlo Gresini κι αυτός σε έναν αγώνα εξοικείωσης με τη νέα του μοτοσικλέτα και ομάδα. Η δεύτερη Yamaha της Moster Τech 3 του Καλ Κρούτσλοου τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Αρνητική ήταν η πρώτη ημέρα στην Ισπανία για τον Μπεν Σπις με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Αμερικανός έμεινε αρκετά πίσω, μόλις ένατος. Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Στέφαν Μπραντλ με την Honda της LCR.

Σε ό,τι αφορά στις CRT μοτοσικλέτες ο Ράντι ντε Πουνιέ (Power Electronics Aspar) ήταν ο ταχύτερος με πολύ καλή επίδοση αφού τερμάτισε ενδέκατος. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην κατηγορία είχε ο Ματία Παζίνι (Speed Master), ο οποίος όμως είχε μία πτώση στην στροφή 13 της πίστας καθώς δεν είχε στεγνώσει, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Τον κατακερματισμό γνώρισαν οι «δορυφορικές» ομάδες της Ducati, Cardion AB Motoracing και Pramac καθώς οι Κάρελ Αμπραχαμ και Χέκτορ Μπαρμπερά έμειναν 12ος και 13ος , αντίστοιχα, πίσω και από τις δύο πρώτες CRT.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις