Νέα δηκτικά σχόλια κατά Αλ. Τσίπρα - Π. Καμμένου

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 21:02
UPD:21:09

Νέα δηκτικά σχόλια έκαναν τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος (αριστερά) όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, κατά Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου.

A- A A+

Νέα δηκτικά σχόλια έκαναν τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μην αρνηθεί μετεκλογικά «χείρα» βοηθείας και από δυνάμεις εκτός της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε περίπτωση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, με στόχο τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρέθηκαν στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατά την προεκλογική του ομιλία στις Σέρρες: «Υπάρχουν και άλλα κόμματα που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς ... Τους εύχομαι η ώρα η καλή: Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα. Από τη σοβαρότητα έχουν πάρει διαζύγιο. Αυτό που κάνουν είναι σκέτος, καθαρός λαϊκισμός. Εχουν πάρει διαζύγιο από την υπευθυνότητα».

Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από την Πάτρα: «Υπάρχει η πρόταση Τσίπρα-Καμμένου. Αν ο λαός επιλέξει αυτή τη λύση εμείς θα ασκήσουμε τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης».

«Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real fm, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από χθες για το θέμα.

Μία ημέρα πριν είχε δηλώσει: «Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε...».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή